Alle blog onderwerpen

De perfecte kleur voor jouw woning: Tips van Eric Kuster

De perfecte kleur voor jouw woning: tips van Eric Kuster

Voor meer dan twintig jaar heb ik, Eric Kuster, "Metropolitan Luxury" gedefinieerd in interieurdesign. Dit heeft geleid tot Shades by Eric Kuster, een exclusieve lijn van premium verfproducten die deze visie belichamen. Mijn favoriete kleuren, die ik al meer dan twee decennia gebruik in mijn projecten, zijn terug te vinden in deze lijn. Of je nu een penthouse in de stad hebt, een boerderij op het platteland, of een plek in Spanje, Duitsland, Nederland of Amerika, deze kleuren stralen een wereldse ambiance uit met een hotelgevoel.

Bij Shades by Eric Kuster begrijpen we dat het kiezen van de perfecte kleur voor jouw woning een kunst is. Het draait om het creëren van een harmonieuze sfeer die zowel stijlvol als uitnodigend is. Hier zijn enkele exclusieve tips van mij om je te helpen de beste kleur te kiezen, zodat jouw interieur een luxe, verfijnde en persoonlijke stijl krijgt.

Tips voor de juiste kleuren bij de juiste ruimte

1. Woonkamer

Kleuren: Ibiza Salt, Sands, Dune
Voor de woonkamer, waar je ontspant en gasten ontvangt, zijn warme tinten ideaal. Ibiza Salt straalt gezelligheid en comfort uit, Sands geeft een warme, luchtige sfeer, en Dune zorgt voor een moderne, tijdloze uitstraling.

2. Keuken

Kleuren: Feather, Coral, Dijon
In de keuken werkt een frisse, schone look het beste. Coral en Dijon geven een kalme, natuurlijke sfeer, terwijl Feather zorgt voor een strakke en hygiënische uitstraling.

3. Hal

Kleuren: Bark, Grain, Hazel
De hal is de eerste indruk van je huis. Bark geeft een chique, uitnodigende uitstraling, terwijl Grain en Hazel een lichte en ruimtelijke sfeer creëren.

4. Slaapkamer

Kleuren: Dusk, Sandstone, Pasture
Voor een rustige en ontspannende slaapkamer zijn fijne en zachte tinten ideaal. Dusk en Pasture bevorderen een serene sfeer, terwijl Sandstone warmte en comfort toevoegt.

5. Babykamer

Kleuren: Pearl, Sky, Moss
In de babykamer wil je zachte, kalmerende kleuren. Pearl en Sky zijn klassieke keuzes, terwijl Moss een moderne en rustgevende optie biedt.

6. WC

Kleuren: Ivory, Snow, Saphr
Voor de wc zijn frisse en schone kleuren het meest geschikt. Ivory en Snow zorgen voor een heldere, hygiënische uitstraling, terwijl Saphr een diepe kleur toevoegt zonder overweldigend te zijn.

7. Eetkamer

Kleuren: Hazel, Fern, Sunstone
In de eetkamer kunnen gedurfde, rijke kleuren een luxe en gezellige sfeer creëren. Fern en Sunstone zijn perfect voor een intieme ambiance, terwijl Hazel warmte en elegantie toevoegt.

8. Badkamer

Kleuren: Linen, Sienna, Verdant
De badkamer is een plek voor ontspanning en verfrissing. Linen en Verdant creëren een kalmerende, spa-achtige sfeer, terwijl Linen voor een schone en frisse uitstraling zorgt.

1. Begrijp de lichtinval

Lichtinval is cruciaal bij het kiezen van de juiste kleur. Observeer hoe het natuurlijke licht gedurende de dag verandert in verschillende ruimtes. Ruimtes met veel natuurlijk licht kunnen intensere kleuren verdragen, terwijl kamers met minder licht baat hebben bij lichtere, reflecterende tinten. Dit creëert een heldere en ruimtelijke sfeer.

2. Warme versus koele kleuren

Het onderscheid tussen warme en koele kleuren is essentieel. Warme kleuren zoals rood, oranje en geel stralen energie en gezelligheid uit, perfect voor leefruimtes waar je samenkomt met familie en vrienden. Koele kleuren zoals blauw, groen en paars brengen rust en kalmte, ideaal voor slaapkamers en badkamers waar ontspanning centraal staat. Combineer deze kleuren met subtiele neutrale tinten voor een gebalanceerd palet.

3. De ligging van de woonkamer

De ligging van je woonkamer beïnvloedt de kleurkeuze. Een woonkamer op het noorden krijgt minder direct zonlicht en heeft baat bij warme tinten om een gevoel van warmte en comfort te creëren. Een zuidelijk gelegen woonkamer, die meer licht ontvangt, profiteert juist van koelere tinten die de ruimte fris en luchtig houden.

4. Integratie met meubels en accessoires

Bij het kiezen van kleuren is het belangrijk om rekening te houden met je bestaande meubels en accessoires. Een harmonieuze kleurensamenstelling tussen muren, meubels en decoratieve elementen zorgt voor een samenhangend geheel. Heb je een statement bank in een gedurfde kleur, overweeg dan neutrale tinten op de muren om de focus op het meubelstuk te houden. Anderzijds kunnen subtiele meubels worden geaccentueerd met een gedurfde muurkleur.

5. Creëer diepte en dimensie

Gebruik verschillende tinten en texturen om diepte en dimensie aan je interieur toe te voegen. Een accentmuur in een diepere kleur kan een ruimte visueel interessanter maken en focus creëren. Daarnaast kunnen verschillende texturen, zoals metallic afwerkingen of matte oppervlakken, extra lagen van luxe en verfijning toevoegen aan je ruimte.

6. Vertrouw op je intuïtie

Ten slotte, vergeet niet om je eigen intuïtie te volgen. Jouw woning moet een weerspiegeling zijn van jouw persoonlijke stijl en voorkeuren. Experimenteer met kleurstalen en wees niet bang om risico's te nemen. Soms zijn de meest onverwachte combinaties juist diegenen die de grootste impact maken.

Bij Shades by Eric Kuster streef ik ernaar om je te begeleiden naar een interieur dat niet alleen stijlvol en verfijnd is, maar ook echt jouw thuis voelt. Laat je inspireren door mijn tips en creëer een ruimte die jouw unieke smaak en persoonlijkheid weerspiegelt.


Voor meer inspiratie en professioneel advies, bezoek onze showroom of neem contact met ons op. Samen maken we jouw droominterieur werkelijkheid.

Enjoy the paint!

Eric Kuster

Voor meer informatie over de kleuren en het volledige assortiment, kun je terecht op de Shades by Eric Kuster website.