Wat kun je verwachten?

    Het opfrissen van je interieur hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Door simpelweg je kast een nieuw kleurtje te geven, kan je je woonkamer of slaapkamer een compleet nieuwe uitstraling geven. In deze handleiding nemen we je stap voor stap mee door het proces  hoe je een kast kunt verven, met behulp van de hoogwaardige lakverven van SHADES by Eric Kuster.

    Het zelf verven van je meubels is een leuke, creatieve manier om je interieur aan te passen zonder al te veel geld uit te geven. Het geeft je de vrijheid om je eigen stijl te creëren en je kast helemaal naar jouw smaak aan te passen. Bovendien is het een duurzame oplossing, want je geeft je bestaande meubels een nieuw leven in plaats van ze te vervangen.

    Duurzame, krasvaste verf

    Als je een kast wilt schilderen, is de keuze van de juiste verf essentieel voor het eindresultaat. Je wilt een product dat niet alleen mooi oogt, maar ook bestand is tegen dagelijks gebruik. 

    De lakverf van SHADES by Eric Kuster is hiervoor de ideale oplossing.

    Onze hoogwaardige lakverf kenmerkt zich door een krasvaste afwerking, en is gemakkelijk aan te brengen. Hierdoor ben je verzekerd van een prachtig en duurzaam resultaat. Onze verf is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van intensief gebruikte meubelstukken, zoals kasten.

    Door te kiezen voor de lakverf van SHADES by Eric Kuster, profiteer je van de volgende voordelen:

    • Duurzame bescherming: De verf is uiterst slijtvast en bestand tegen krassen, stoten en vuil. Daardoor blijft je kast er langdurig als nieuw uitzien, zelfs bij intensief gebruik.
    • Eenvoudige applicatie: De lakverf laat zich gemakkelijk aanbrengen en verdeelt zich gelijkmatig over het oppervlak. Dit resulteert in een strakke, egale afwerking zonder zichtbare kwaststreken.
    • Rijk palet aan kleuren: De collectie van SHADES by Eric Kuster omvat een uitgebreid kleurenpalet, zodat je jouw kast perfect kunt afstemmen op de rest van je interieur.
    • Milieuvriendelijk: De verf is oplosmiddelvrij en bevat een lage hoeveelheid Vluchtige Organische Stoffen (VOS). Daardoor is het een verantwoorde keuze voor jouw gezondheid én het milieu.

    Bij het aanbrengen van een krasvaste verflaag is de juiste voorbereiding net zo belangrijk als de verf zelf. Zorg ervoor dat het oppervlak goed is ontvet, geschuurd en gereinigd voordat je begint met schilderen. Volg het stappenplan hieronder voor de beste resultaten.

    Creëer een statement met de juiste kleur

    Wanneer je besluit om zelf je kast te verven, is de kleurkeuze een cruciaal onderdeel van het proces. De kleur die je selecteert, zal niet alleen de uitstraling van de kast bepalen, maar ook de algehele sfeer in de ruimte beïnvloeden. Of je nu op zoek bent naar een opvallend statement piece of een subtiele toevoeging aan je interieur, de mogelijkheden zijn eindeloos.

    Een donkere, contrasterende kleur kan van je kast een echt blikvanger maken: Denk bijvoorbeeld aan een diepe, rijke tint als FOREST of ASH. Deze kleuren geven je meubel een luxueuze, elegante uitstraling en creëren een sfeer van warmte en intimiteit in de ruimte. 

    Wil je echter een ingetogen look, dan is een lichte, neutrale tint uit de collectie 8 SHADES of Originals wellicht een betere keuze. Deze kleuren laten de kast mooi opgaan in de rest van je interieur en zorgen voor een rustige en harmonische uitstraling.

    Bij het kiezen van de juiste kleur is het ook belangrijk om rekening te houden met de algehele stijl en sfeer die je in de ruimte wilt creëren. Laat je inspireren door de uitgebreide kleurcollectie van SHADES by Eric Kuster en stem de kleur af op jouw persoonlijke smaak en stijl. Denk ook na over hoe de kleur van de kast zal samengaan met de andere meubels en accessoires in de ruimte.

    Het verven van je eigen kast biedt niet alleen de mogelijkheid om je interieur volledig naar jouw wens aan te passen, maar is ook een leuke, creatieve activiteit. Neem de tijd om verschillende kleuropties te verkennen en experimenteer tot je de perfecte tint hebt gevonden. Met de juiste kleur kan je kast uitgroeien tot een echt statement piece dat de sfeer in je ruimte bepaalt.

    Geef je kast een persoonlijke touch met SHADES by Eric Kuster

    Wil je graag een nieuwe kast in een specifieke kleur, maar wil je daar niet te veel geld aan uitgeven? Overweeg dan om een eenvoudige, betaalbare (meestal witte) kast aan te schaffen, bijvoorbeeld bij IKEA, of via Marktplaats. Die kun je vervolgens zelf verven met de lakverf van SHADES by Eric Kuster.

    Persoonlijke tip: IKEA-kasten (bijvoorbeeld de KALLAX-collectie) zijn populair vanwege hun lage prijs en eenvoudige ontwerp. Ze bieden een goede basis om zelf verder mee aan de slag te gaan. Met een laag prijskaartje kun je dan toch een kast krijgen die helemaal bij jouw smaak en interieur past.

    Wat heb je nodig? Een handige checklist!

    • Fijn schuurblokje 
    • Reinigingsmiddel (ontvetter)
    • Lak primer van SHADES by Eric Kuster in jouw favoriete kleur
    • Lakverf van SHADES by Eric Kuster in jouw favoriete kleur (krasvast en geschikt voor meubels)
    • Kleine verfroller en een kleine puntkwast
    • Verf Bak
    • Afplaktape
    • Stofvrije doeken of kleefdoekjes
    • Beschermfolie of oude lakens

    Kleur uitzoeken, bestellen en morgen aan de slag!

    Alles wat je nodig hebt om jouw kast of meubel te verven kun je in één keer bestellen, inclusief de juiste hoeveelheid verf, in jouw favoriete kleur.

    Nu bestellen, morgen in huis!

    Bekijk hier alles wat je nodig hebt voor jouw project!

    En dan nu aan de slag!

    Heb je de juiste kleur gekozen? Heb je de projectset ontvangen? Laten we dan snel beginnen:

    Stap 1: De voorbereiding

    • Zorg voor een goed geventileerde ruimte. 
    • Bedek de vloer en omliggende gebieden met beschermfolie of oude lakens om deze te beschermen tegen verfspatten.
    • Reinig de kast grondig met een ontvetter om vuil en vet te verwijderen. Verwijder overtollige ontvetter met schoon water en laat de kast goed drogen.

    Stap 2: Schuren

    • Schuur de kast lichtjes op met het schuurblokje. Dit zorgt ervoor dat de verf goed kan hechten aan het oppervlak. Verwijder vervolgens al het stof met een zachte doek of kleefdoek.

    Stap 3: Primer aanbrengen

    • Breng een laag lak primer aan met een kwast of roller. De primer van SHADES by Eric Kuster is geschikt voor hout, kunststof en metaal, en is belangrijk voor de krasvastheid van het eindresultaat. Laat de lak primer goed drogen; deze is stofdroog na 1 uur en overschilderbaar na 4-6 uur.

    Stap 4: Schuren na de lak primer

    • Schuur de kast lichtjes met het schuurblokje om een glad oppervlak te creëren. 
    • Verwijder het stof met een schone doek, bij voorkeur met een kleefdoek.

    Stap 5: Eerste verflaag aanbrengen

    • Breng de eerste laag lakverf aan met een kleine verfroller voor de grote oppervlakken. Gebruik vervolgens een kwast voor de hoeken en de randen. 
    • Begin met de hoeken en de randen, zodat je bij het passeren van de verfroller een gelijkmatige afwerking krijgt. Zorg voor gelijkmatige stroken en werk in één richting voor een gladde afwerking. Deze eerste laklaag is droog na 1 uur en overschilderbaar na 4-6 uur.

    Stap 6: Tussenlaag schuren

    • Schuur de eerste verflaag lichtjes met fijn schuurpapier om een supergladde afwerking te krijgen. Verwijder al het stof met de kleefdoek voordat je de volgende laag aanbrengt

    Stap 7: Tweede verflaag aanbrengen

    • Breng een tweede dunne, gelijkmatige laag lakverf aan. 
    • Verwijder voorzichtig de afplaktape (als je deze gebruikt hebt) voordat de verf volledig droog is om te voorkomen dat de verf scheurt.

    Stap 8: De afronding

    • Controleer de kast op eventuele zakkers of ongelijkmatige plekken en werk deze bij. Laat de verf volledig uitharden voordat je de kast in gebruik neemt of opnieuw monteert.

    Met mijn handige tips, het stappenplan en de hoogwaardige producten van SHADES by Eric Kuster, kun je op deze manier eenvoudig je interieur een frisse, persoonlijke uitstraling geven. 

    Laat je creativiteit de vrije loop en geef je kast een metamorfose die perfect past bij jouw stijl.

    Kleur uitzoeken, bestellen en morgen aan de slag!

    Alles wat je nodig hebt om jouiw kast te verven, kun je in één keer bestellen. Alle gereedschappen en de juiste hoeveelheid verf, in jouw favoriete kleur.

    Nu bestellen, morgen in huis!

    Bekijk hier alles wat je nodig hebt!

    Wat wil je nog weten over dit project?

    De lakverven van SHADES by Eric Kuster zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, zodat je altijd de perfecte tint voor jouw interieur kunt vinden.

    Bekijk mijn collectie in de Color Library om de kleur te kiezen die het best bij je kast en woonstijl past.

    Beter nog: Bestel mijn SHADES kleurenwaaier om thuis de kleuren te bekijken, en te vergelijken, in jouw interieur.

    De lakverven van SHADES by Eric Kuster zijn speciaal ontwikkeld voor een  duurzaam en krasbestendig eindresultaat. De hoogwaardige formule zorgt voor een sterk, glad en krasvast oppervlak, zelfs bij intensief gebruik. Met de juiste voorbereiding en applicatie kun je jarenlang genieten van een mooi resultaat.

    Voor het beste resultaat is een goede voorbereiding essentieel. Volg de instructies in het bovenstaande stappenplan voor een optimaal resultaat, zodat de lak goed hecht, krasvast is en een mooi, professioneel eindresultaat geeft.