Alle blog onderwerpen

Hoe kies ik de juiste kleuren voor mijn muren?

Het kiezen van de juiste kleuren voor je muren kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel opties en elke kleur brengt een andere sfeer in je interieur. Gelukkig heb ik enkele handige tips die je kunnen helpen om de perfecte kleur te vinden die past bij jouw stijl en ruimte. 

Kies allereerst een basiskleur

Een van de eerste stappen bij het kiezen van een kleur voor je muren is het selecteren van een basiskleur. Deze kleur vormt de basis van je interieur en kan gecombineerd worden met andere kleuren, materialen en meubels. Ik raad je aan om een kleur te kiezen uit mijn exclusieve collectie '8 SHADES of Originals'. 

Tijdloze kleuren

Een tijdloze basiskleur zoals DUNE is een uitstekende keuze. Deze neutrale tint biedt talloze combinatiemogelijkheden en past perfect in verschillende stijlen, zoals:

  • Japandi stijl: Een mix van Japanse en Scandinavische elementen met een focus op minimalisme en natuurlijke materialen. De rustgevende eenvoud van DUNE sluit naadloos aan bij de serene uitstraling van Japandi.
  • Bohemian stijl: Een eclectische en kleurrijke stijl met veel texturen en patronen. DUNE biedt een rustig canvas waarop je levendige kleuren en rijke materialen kunt laten stralen.

Met DUNE als basiskleur kun je eenvoudig variëren en je interieur aanpassen zonder dat het snel gedateerd aanvoelt. 

Voordelen van een neutrale basiskleur

  1. Veelzijdigheid: Een neutrale basiskleur kan eenvoudig gecombineerd worden met andere kleuren en stijlen.
  2. Tijdloosheid: Neutrale tinten blijven langer actueel en passen bij diverse interieurtrends.
  3. Flexibiliteit: Het is makkelijker om accessoires en meubels te wisselen zonder dat je de muren opnieuw hoeft te schilderen.

Door te beginnen met een sterke, neutrale basiskleur zoals DUNE, leg je de perfecte basis voor een stijlvol en samenhangend interieur.

Waarom een basiskleur kiezen?

Een basiskleur is essentieel voor een harmonieus en stijlvol interieur. Het biedt niet alleen een solide basis, maar helpt ook om een samenhangend geheel te creëren.

Het kiezen van een basiskleur heeft verschillende voordelen:

  1. Houvast en richting: Een basiskleur biedt je een duidelijk uitgangspunt voor het maken van verdere kleurkeuzes. Hierdoor kun je consistentie behouden in je interieurontwerp.
  2. Combineren met andere tinten en materialen: Een goede basiskleur laat zich moeiteloos combineren met andere kleuren en materialen, waardoor je eenvoudig verschillende looks kunt creëren.
  3. Flexibiliteit in interieurstijlen: Of je nu houdt van modern, klassiek, of een eclectische stijl, een basiskleur past in verschillende interieurstijlen, wat de flexibiliteit vergroot.

Je hebt een basiskleur gekozen, en dan?

Nu je een basiskleur hebt gekozen, kun je beginnen met het verder aankleden van je interieur. Hierbij is het belangrijk om aandacht te besteden aan kleurcombinaties en accenten.

Combineer jouw basiskleur met andere kleuren uit de collectie

Bij SHADES bieden we een breed scala aan kleuren die perfect te combineren zijn met jouw basiskleur. Twee prachtige kleuren uit onze 8 Shades of Originals collectie zijn:

Coral

Coral is een levendige en warme kleur die energie en vrolijkheid toevoegt aan elke ruimte. Deze tint werkt prachtig samen met neutrale basiskleuren zoals wit of beige, en brengt een zomers gevoel in je interieur.

Desert

Desert is een elegante, aardse kleur die rust en warmte uitstraalt. Het combineert uitstekend met koele basiskleuren zoals grijs of blauw, en creëert een serene, natuurlijke ambiance.

Experimenteer met kleuraccenten en contrasten

Accenten en contrasten voegen diepte en interesse toe aan je interieur:

  • Kleuraccenten: Voeg levendige kleuren toe als accenten om bepaalde ruimtes of elementen te benadrukken.
  • Contrasten: Gebruik contrasterende kleuren om een krachtig visueel effect te creëren.

Houd rekening met bestaande meubels en materialen

Bij het integreren van je basiskleur en nieuwe accenten, is het essentieel om rekening te houden met je huidige meubels en materialen. Kies kleuren die harmoniseren met de texturen en tinten van je bestaande inrichting, zodat alles een coherent geheel vormt.

Kleurenwaaier bestellen

Om thuis te kunnen vergelijken, is het handig om mijn SHADES kleurenwaaier te bestellen. Zo heb je alle 80 kleuren uit mijn 10 collecties bij de hand om de juiste keuze te maken. Maar hoe werkt dit precies en wat kun je verwachten?

Waarom een kleurenwaaier?

Een kleurenwaaier biedt je de mogelijkheid om kleuren te zien en te ervaren in je eigen omgeving. De lichtinval in jouw huis is anders dan in een winkel, en daarom is het belangrijk om de kleuren in verschillende ruimtes en op verschillende momenten van de dag te bekijken. De SHADES kleurenwaaier helpt je hierbij, zodat je zeker weet dat je de perfecte kleur kiest.

De SHADES kleurenwaaier bevat 80 kleuren onderverdeeld in 10 collecties: Een uitgebreide selectie van mijn meest exclusieve tinten, variërend van zachte pastels tot diepe, rijke kleuren.

Naast de kleurenwaaier, zijn er ook kleurkaarten en kleurtesters beschikbaar

  • Kleurstalen: Voor elk van de 80 kleuren zijn er ook A4 kleurstalen beschikbaar, 100% kleurecht!
  • Kleurtesters: Ook zijn er kleurtesters beschikbaar, in handige potjes van 100 ml.

Een voorbeeld: Je muren groen verven

Misschien klinkt groen op de muren vreemd, maar met de juiste keuzes uit de collectie 8 SHADES of Green kan je een zeer rustgevend en luxueus resultaat krijgen.

Groene muren zijn authentiek! 

Groen is een kleur die staat voor rust en natuur. Het brengt de buitenwereld naar binnen en kan een ruimte transformeren tot een oase van kalmte. Hier zijn enkele voordelen van groene muren:

  • Rustgevend effect: Groen heeft een kalmerende werking en helpt om stress te verminderen.
  • Natuurlijke uitstraling: Het creëert een verbinding met de natuur, wat vooral fijn is in een stedelijke omgeving.
  • Veelzijdigheid: Groentinten zijn veelzijdig en passen bij verschillende interieurstijlen, van modern tot klassiek.

Welke tint groen kies je?

De 8 SHADES of Green collectie biedt een scala aan tinten die variëren van subtiele, zachte kleuren tot diepe, rijke groentinten. Hier zijn enkele van mijn favorieten:

- Emerald: Een zachte, grijsgroene tint die perfect is voor slaapkamers en woonkamers.

- Slate: Een diepe, rijke groentint die luxe en verfijning uitstraalt, ideaal voor accentmuren.

- Moss: Een warme, aardse tint die gezelligheid en comfort brengt in elke ruimte.

Hoe combineer je groene muren met je interieur?

Het combineren van groene muren met de rest van je interieur hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg deze tips voor een harmonieuze inrichting:

  1. Neutrale kleuren: Combineer groen met neutrale tinten zoals wit, beige of grijs voor een gebalanceerd effect.
  2. Natuurlijke materialen: Gebruik materialen zoals hout en steen om de natuurlijke uitstraling van groen te versterken.
  3. Accentkleuren: Voeg accenten in goud of messing toe voor een vleugje luxe. 

Met de juiste tinten en combinaties uit mijn 8 SHADES of Green collectie creëer je een verfijnde en rustgevende sfeer in huis.

En dan nu aan de slag!

Het kiezen van de perfecte muurkleur voor jouw interieur kan een inspannend en creatief proces zijn. Met de juiste aanpak en een beetje geduld, kun je een kleurenpalet samenstellen dat jouw persoonlijke stijl en de unieke sfeer van je woning weerspiegelt. 

Neem de tijd om de juiste kleuren voor de muren te kiezen

Het is belangrijk om niet overhaast te werk te gaan bij het selecteren van kleuren. Geef jezelf de tijd om verschillende opties te overwegen en te experimenteren met verschillende tinten. Je wilt er zeker van zijn dat de gekozen kleur perfect aansluit bij jouw interieur en persoonlijke smaak.

  • Kijk naar je bestaande interieur: Let op de kleuren van je meubels, accessoires en vloer. Je nieuwe muurkleur moet deze elementen complementeren.
  • Probeer staaltjes: Verf een klein stukje van je muur met verschillende kleurmonsters. Bekijk ze op verschillende tijdstippen van de dag om te zien hoe het licht de kleuren beïnvloedt.
  • Overweeg de ruimte: Houd rekening met de functie en grootte van de kamer. Donkere kleuren kunnen een grote ruimte gezellig maken, terwijl lichte kleuren een kleine ruimte groter laten lijken.

Gebruik jouw favoriete basiskleur als uitgangspunt

Een goede manier om te beginnen is met je favoriete basiskleur. Deze kleur zal de hoofdtoon zetten voor de rest van je interieur en kan dienen als een betrouwbare basis waarop je verder kunt bouwen.

  • Kies een basiskleur: Dit kan een kleur zijn waar je je prettig bij voelt en die goed past bij de bestaande inrichting.
  • Breid uit met tinten en schakeringen: Werk met verschillende tinten van dezelfde kleur om diepte en samenhang te creëren in je interieur.

Speel met kleurencombinaties en accentkleuren

Kleurencombinaties en accentkleuren kunnen je interieur echt tot leven brengen. Ze voegen persoonlijkheid en dynamiek toe, en kunnen bepaalde kenmerken van je ruimte accentueren.

  • Contrasterende kleuren: Gebruik kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel voor een gedurfd effect.
  • Complementaire kleuren: Kies kleuren die naast elkaar liggen voor een harmonieus en rustgevend resultaat.
  • Accentkleuren: Voeg een paar felle kleuren toe om bepaalde delen van de ruimte te benadrukken, zoals een opvallende muur of decoratieve elementen.

Bestel de SHADES kleurenwaaier om thuis te kunnen vergelijken

Om de ideale kleurkeuze nog makkelijker te maken, kun je de SHADES kleurenwaaier bestellen. Hiermee kun je thuis op je gemak alle kleuren vergelijken en zien hoe ze in jouw specifieke omgeving uitkomen.

Zo maak jij er wat moois van!