Wat kun je verwachten?

    De badkamer is een ruimte die constant wordt blootgesteld aan vocht en condens, wat het schilderwerk extra uitdagend maakt. Met de juiste aanpak en de juiste verfproducten kun je echter een duurzame, vochtbestendige en stijlvolle afwerking creëren. In deze gids bespreken we stap voor stap hoe je je badkamer het beste kunt schilderen, inclusief het gebruik van Muurverf Superior van SHADES by Eric Kuster, die speciaal ontwikkeld is om vochtproblemen tegen te gaan.

    De problematiek van vocht, met name het plafond van de badkamer.

    Vocht in de badkamer is één van de grootste uitdagingen voor het schilderwerk. Door de hoge luchtvochtigheid, het spatten van water, en condens kunnen verf en muren sneller beschadigd raken. Daarnaast is schimmelvorming een veelvoorkomend probleem, tenminste als er niet wordt gekozen voor de juiste verf die bestand is tegen deze vervelende omstandigheden.

    Muurverf Superior van SHADES by Eric Kuster: Dé oplossing voor vochtproblemen!

    Om vochtproblemen in de badkamer effectief tegen te gaan, is het essentieel om te kiezen voor verf dat bestand is tegen vocht en condens. Normale verf zal snel afbladderen of schimmels aantrekken in een vochtige omgeving, maar speciale badkamerverf, zoals Muurverf Superior (die zowel binnen als buiten toepasbaar is), biedt uitstekende vochtbestendigheid.

    Deze kwalitatief hoogwaardige muurverf biedt niet alleen een mooie, matte afwerking, maar is ook vochtbestendig, schimmelwerend en perfect afneembaar. In combinatie met de SHADES by Eric Kuster Muurprimer, die beschikbaar is in dezelfde kleur als de afwerklaag, krijg je een naadloze en duurzame afwerking die perfect bestand is tegen de uitdagingen van een vochtige omgeving zoals een badkamer.

    Kies nu jouw favoriete kleur!

    Niet alleen de geschikte verfsoort kiezen is vaak een uitdaging, maar ook de juiste kleur. Ik heb dit allemaal voor jou gemakkelijk gemaakt: Jij kiest jouw favoriete kleur en geeft het aantal vierkante meters aan, en de calculator doet de rest. Je krijgt een lijst met alle benodigde materialen die je direct kunt bestellen. Voor 17.00 uur besteld, de volgende werkdag geleverd. Je kunt dus snel aan de slag!

    Kleur uitzoeken, bestellen en morgen aan de slag!

    Alles wat je nodig hebt om jouw badkamer op te frissen kun je in één keer bestellen, inclusief de juiste hoeveelheid verf, in jouw favoriete kleur.

    Nu bestellen, morgen in huis!

    Bekijk hier alles wat je nodig hebt voor het schilderen van jouw badkamer!

    En dan nu aan de slag!

    Heb je de juiste kleur gekozen? Heb je alle materialen ontvangen? Laten we dan snel beginnen:

    Stap 1: Voorbereiding van de werkruimte

    Zorg ervoor dat je werkruimte goed geventileerd is en dek alle oppervlakken af met plastic of doeken om verfspatten te voorkomen. Haal accessoires en meubelstukken weg of bedek ze, en zorg ervoor dat alle muren vrij zijn om te schilderen.

    Stap 2: Schimmelverwijdering en reiniging van de muren

    Voordat je begint, is het belangrijk om de muren goed schoon te maken. Verwijder eventuele schimmelplekken met een schimmelreiniger of een oplossing van water en bleekmiddel. Daarna moet je alle muren goed ontvetten. Zorg ervoor dat alle oppervlakken schoon en droog zijn voordat je verder gaat.

    Stap 3: Schuren van de oppervlakken

    Schuur de muren op om eventuele ongelijkheden of oude verflagen te verwijderen. Dit zorgt voor een betere hechting van de primer en de verf. Vergeet niet om het stof na het schuren grondig te verwijderen.

    Stap 4: Aanbrengen van SHADES Muurprimer

    Als je een nieuw gestucte muur hebt, breng dan eerst de SHADES Muurprimer aan. Deze primer is speciaal ontwikkeld om als voorbehandeling te gebruiken en zorgt voor een optimale hechting van de verf. Bovendien is de primer beschikbaar in dezelfde kleur als de afwerklaag, wat zorgt voor een egaal en professioneel resultaat. Laat de primer volledig drogen voordat je verder gaat. Ook als je reparaties aan de muur gedaan hebt, moet er op die plekken eerst muurprimer aangebracht worden.

    TIP: Begin sowieso altijd met een laag muurprimer. Niet alleen beter voor de hechting, maar ook voor de kleurdekking. De muurprimer is immers in dezelfde kleur als de afwerklaag!

    Stap 5: Eerste laag muurverf superior aanbrengen

    LET OP: Voordat je verder gaat, eerst de primer lichtjes met de hand opschuren en stofvrij maken met bijvoorbeeld een kleefdoek. 

    Breng de eerste laag Muurverf Superior aan. Gebruik een roller voor de grote oppervlakken en een kwast voor de randen en hoeken. Zorg ervoor dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht om zakkers en strepen te voorkomen. Laat de eerste laag 4 tot 6 uur volledig drogen.

    Stap 6: Tweede laag muurverf superior aanbrengen

    LET OP: Hier geldt hetzelfde: Eerst de muren weer lichtjes opschuren en stofvrij maken met bijvoorbeeld een kleefdoek. 

    Voor een optimale dekking en duurzaamheid breng je een tweede laag Muurverf Superior aan. Deze laag zorgt voor extra bescherming tegen vocht en schimmelvorming, en geeft de muur een diepe, matte afwerking.

    Stap 7: Ventilatie en droging

    Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd blijft tijdens het schilderen en het drogen van de verf. Dit helpt om condensvorming te voorkomen en zorgt ervoor dat de verf goed uithardt. Laat de verf minimaal 24-48 uur drogen voordat je de badkamer weer volledig in gebruik neemt. Pas na 30 dagen is de muurverf volledig uitgehard.

    Stap 8: Contrôle en retouches

    Controleer de muren op oneffenheden of plekken die niet volledig gedekt zijn. Voer indien nodig kleine retouches uit om een perfect eindresultaat te krijgen. Dit zorgt ervoor dat de afwerking er professioneel uitziet en goed bestand is tegen slijtage.

    Stap 9: Schoonmaken van het gereedschap en het verwijderen van afplaktape

    Verwijder voorzichtig de schilderstape voordat de verf volledig is uitgehard, om te voorkomen dat de verf gaat scheuren. Maak je gebruikte gereedschap schoon met warm water en zeep, en ruim alle materialen netjes op. Klaar voor de volgende klus!

    Geniet van je vernieuwde badkamer!

    Je badkamer is nu klaar en voorzien van een duurzame, vochtbestendige verflaag met de hoogwaardige Muurverf Superior van SHADES by Eric Kuster. Geniet van het resultaat en de stijlvolle uitstraling van je badkamer, wetende dat de muren bestand zijn tegen vocht, schimmel en dagelijkse slijtage.

    Vergeet niet om vandaag nog jouw favoriete kleur te kiezen en de complete projectset te bestellen. Dan kun je morgen al aan de slag!

    Kleur uitzoeken, bestellen en morgen aan de slag!

    Alles wat je nodig hebt voor het verven van je badkamer kun je in één keer bestellen, inclusief de juiste hoeveelheid verf, in jouw favoriete kleur.

    Nu bestellen, morgen in huis!

    Bekijk hier alles wat je nodig hebt vcoor een compleet nieuwe badkamer!

    Wat wil je nog meer weten over dit project?

    De superior muurverf van SHADES by Eric Kuster biedt een luxe afwerking met uitstekende dekking en langdurige kleurvastheid. Daarnaast is het bestand tegen vocht en extreem afwasbaar.

    Ja, de verf is waterbestendig, schimmelwerend en perfect afneembaar. Ideaal voor keukens en badkamers.

    Dit is natuurlijk afhankelijk van de ondergrondkleur. Meestal zijn 2 lagen voldoende voor een optimale dekking, zeker in combinatie met de muurprimer op kleur.